Blog

Blog

Havaintoja polttoaineen kuluttajahintojen irrationaalisuudesta

1 vuosi, 9 kuukautta sitten Maritta

Monesti liikkuessa ja tankatessa autoa olemme Eximapin tiimissä kiinnittäneet huomiota, miten pumppuhinnat ovat erilaisia eri asemilla. Yksittäisen aseman pumppuhinta vaihtelee lyhyenkin aikavälin sisällä. On vaikeaa löytää asemista halvinta.
Öljyn hinta laskee ja nousee tasaisesti, mutta pumppuhinnat heiluvat miten sattuu, eikö totta? Trendi on ollut viime aikoina ylöspäin, mikä selviää esim. Öljy&biopolttoainealan tilastoista. Mutta lyhyen aikavälin hinnoittelulle ei tunnu löytyvän rationalismia kuluttajan näkökulmasta. Hintojen seuraaminen on vaikeaa.

AutoMopuksen polttoaineen hintaseurannassa voit merkitä työmatkan varrella olevat asemat suosikkiasemiksi. Nyt käyttämiesi asemien viimeiset hintapäivitykset ovat helposti luettavissa puhelimella. Vielä kun saisi suosikkiasemien hintojen muutoksesta ilmoitukset push-viesteillä, kun tankki alkaa olla tyhjä, olisi oikean aseman löytäminen helppoa!

Kommentoi omaa tankkauskäyttäytymistäsi!
- -

Moottorin optimointi, miten 420i muuttui 430i:ksi

1 vuosi, 10 kuukautta sitten Pasi

Tapasimme CT Tuningin kaverit ensimmäistä kertaa Eximapin toimistoilla noin vuosi sitten. Jo silloin minulla heräsi ajatus tehdä moottorin optimointi, mutta pettymyksekseni huomasin, että silloiseeni autooni BMW 325 CiA optimointi olisi tuonut vain marginaalisen 16 hv:n parannuksen. Syynä tähän oli vapaastihengittävä 6-sylinterin moottorini.